Johannes Wik

Johannes Wik - Foto: Einar Elton Jacobsen (Klikk for stort pressebilde)Johannes Wik begynte ti år gammel hos Willy Postma ved Trondheim kommunale musikkskole. Som fjortenåring vikarierte han for første gang i Trondheim Symfoniorkester.

Nå vikarierer han i alle landets orkestre og i flere finske orkestre. Han mottok Adresseavisens Kulturstipend 2001, og i 2004 vant han førstepris i Ungdommens musikkmesterskap og mottok Sparebank1s stipend.

Johannes har holdt solokonsert i Helsinki og vært solist med Kristiansand symfoniorkester flere ganger, både i Debussys Danses Sacrée et Profane og i norgespremieren på Samuel-Rousseaus Variations Pastorales for harpe og orkester.

Under World Harp Congress 2002 deltok han i fremførelsen av Rautavaaras Harpekonsert med L'Orchestre de Chambre de Genève og i 2005 med Oslofilharmonien i samme verk. Nasjonalt har Johannes deltatt ved kammermusikkfestivalene i Oslo, Trondheim, Risør og Stangvik, foruten Festspillene i Bergen, Illiosfestivalen i Harstad og i Kristiansand Symfoniorkesters kammerserie. Han har spilt inn flere plater med Nidarosdomens Guttekor og både turnert og spilt inn plate med Sissel Kyrkjebø. Året rundt spiller han kirkekonserter med kor over hele landet og enda lenger. Johannes' eget instrument er en art-deco-modell fra Lyon&Healy, Chicago.

Foto: Einar Elton Jacobsen

 

- Engasjerte musikere, uhøytidelig atmosfære og et entusiastisk publikum - www.levendeklassisk.no