Om Levende klassisk

Publikum på konsert med Leif Ove Andsnes og Det norske kammerorkester i Oseberg kulturhus torsdag 30. januar 2014 - Foto: Cedric Archer

 
Levende klassisk er en privat, uavhengig organisasjon drevet av en stab av publikummere som sørger for et helårig tilbud av konserter med klassisk musikk på høyt profesjonelt nivå i Tønsberg.

Levende klassisk ble etablert av Petter Andersen og en gruppe interesserte publikummere høsten 2004. Siden starten har Levende klassisk arrangert 200 konserter med 1 000 musikere for 20 000 tilhørere. For arbeidet med Levende klassisk mottok Petter Andersen Tønsberg kommunes kulturpris i 2008, Paul Harris Fellow Recognition fra Tønsberg Rotary klubb i 2010 og ble utnevnt til æresborger av Tønsberg av ordfører Petter Berg i 2013.

Konserter

Hvert år i perioden fra august til mai arrangerer foreningen mellom 15 og 20 konserter med klassisk musikk på ulike steder i Tønsberg. Konsertene inneholder to avdelinger på ca 45 minutter med pause i mellom. Samlet varighet på konsertene er som regel mellom 2 og 2,5 time.

Musikere

Levende klassisk engasjerer de beste musikerne fra hele verden. Konsertene er primært med ensembler. Før engasjement evalueres nye musikere på konserter i Norge eller i utlandet. Konserttilbud bør inneholde navn på ensemble og musikere, konsertprogram, konsertperiode, samlet honorar inkludert alle kostnader og tid og sted for mulig evaluering.

Støttespillere

Levende klassisk er finansiert ved billettinntekter fra et interessert og trofast publikum, men mottar også støtte fra Norsk kulturråd. I tillegg bidrar Anders Jahres humanitære stiftelse, Tønsberg kommune, arrangørnettverket Klassisk, Kapstad AS og Esso Norge.

Uavhengighet

Levende klassisk er fri og uavhengig i forhold til alle støttespillere og har ingen politiske eller religiøse tilknytninger. Levende klassisk har utelukkende kunstneriske og publikumsmessige interesser og ambisjoner.

 

- Engasjerte musikere, uhøytidelig atmosfære og et entusiastisk publikum - www.levendeklassisk.no